tiistai 20. toukokuuta 2014

Ironman Barcelona 70.3

Sunnuntai-aamuna 18.5. 07:12 oli lähtövuorossa M 30-34 sarja vihreine uimalakkeineen. Sain hyvän lähtöpaikan keskeltä rivistöä ja eturivistä. Äänimerkistä matkaan, ja juoksu kohti merta alkoi. Veteen meno epäonnistui siinä määrin, että sain laseihin reippaasti vettä ja jouduin uimaan lähtökirin ilman näkökykyä. Kun pahin meno rauhoittui, käännyin selkäuintiin, että sain lasit fixattua. Siitä sitten kohti ekaa kääntöpoijua omaa paikkaa hakien. Aika nopeasti meidän lähtöryhmä hajaantui, ja sitäkautta löytyi itsellekkin paremmin tilaa uida. Kolmanneksen matkaa taitettuamme alkoi kuitenkin tulla edellä lähteneitä naisia vastaan, ja se aiheutti omanlaisensa härdellin. Suunnitelmani oli uida rauhallinen uinti, ja pyrkiä uimaan pitkällä ja rennolla vedolla. Uinti tuntui kokoajan hyvältä ja sitä myöten aikakin näytti paranevan omaan aikaisempaan ennätykseeni nähden.

Total 1.9 km 32:45 1:43/100m Div Rank 52 Overall Rank 326 Gender Rank 312


Oma uinti ennätykseni parani 7 minuuttia edelliseen verrattuna (07/2013). Vielä ollaan kuitenkin vähän kaukana keulasta. Hävisin sarjani nopeimmalle uimarille 4 min ja sarjan voittajalle 3:40. Eli ei mitään älyttömiä eroja, mutta reilusti kumminkin. Itse olen tyyväinen kuitenkin suoritukseen, ja varsinkin uintini kehitykseen tällä hetkellä. Varmasti paljon tuota suoritusta auttoi myös HEAD:n Black Marlin- märkäpuku jolla kilpailin nyt ensimäistä kertaa. Puku tuntui kokoajan hyvältä ja varsinkin käsien liikeradat tuntuivat luonnollisilta. Suosittelen kaikille tuota pukua varauksetta!

Vaihto pyöräosuudelle meni vaivattomasti, eikä siitä ole oikeastaan huomautettavaa.

Pyöräosuus lähti hyvin liikkeelle, ja ekat 3 km ajettiin kylän keskellä. Siitä 10km asti oli verrattain tasaista ja suoraa tietä mikä oli itselle helppoa ja sainkin ohitettua lukuisia kilpailijoita. Sitten alkoi eka 10km nousu, joka oli kuitenkin vielä aika helppoa ja sain vielä reilusti porukkaa kiinni. 20km-30km oli taas tosi helppoa ja nopeaa pätkää jolloin BMC TM01 oli omiaan. 30km-45km oli osuuden pahin nousu. Pysyin meidän ryhmässä hyvin 40km asti, mutta sitten jouduin vähän tiputtamaan tehoja kun FTP alkoi olemaan kokoajan 110%-120%. Ajattelin, että säästelen jalkoja vähän juoksua varten. Mäen huipulta alkoi todella jyrkkä ja mutkikas alamäki. Mäen joutui tulemaan koko matkan kädet jarruilla, pari kertaa olin todella lähellä ajautua ulos tieltä. Noin 55-65km oli taas todella helppoa, ja sain ajettua hyvällä keskinopeudella porukkaa kiinni jotka oli karanneet edellisessä nousussa. 65km-70km oli vielä yksi reippaampi nousu ja siitä laskettelua meren rantaan ja vaihtoon. Pyöräosuus oli haastavin ja rankin mitä olen koskaan ajanut. Aika-ajopyörä ei välttämättä ollut paras vaihtoehto noihin nousuihin ja mutkaisiin alamäkiin. Suurin osa kilpailijoista suosikin maantiepyörää aero-tangoilla. Lisäksi parikymmentä kiloa vähemmän elopainoa ei olisi ollut pahitteeksi.

Total 90 km 2:47:37 3:22:59 32.22 km/h Div Rank Overall Rank 84 Gender Rank 83

Juoksu-osuus lähti käyntiin ihan ok, perus krampit reiden alaosassa ja nilkoissa. Krampit kuitenkin "suli" aika nopeasti ja pääsin paremmin rytmiin. Juoksu kuitenkin aukesi vasta noin 10km kohdalla, jolloin pystyi alkaan kiristämään vauhtia. Loppu tulikin jo hyvää 4min /km vauhtia. Oma ennätys (7/2013) parani 4 min.

Total 21.2 km 1:29:23 4:53:09 4:14/km Div Rank 9 Overall Rank 69 Gender Rank 68

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen omaan suoritukseen, ja ennenkaikkea sain rutkasti lisää itseluottamusta Heinäkuun Ironman Zurichia ajatellen. 9. sija omassa sarjassa ja overall 69. Nyt 9 viikkoa kovaa treeniä ja Zurichissä mennään taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti